Irasshai!!

Yokozo!
Pentru toti fanii anime/manga si tot ce tine de Japonia!

duminică, 28 martie 2010

Genul Yuri

Yuri înseamna "crin". Termenul provine de la una dintre cele mai celebre reviste gay din Japonia, care se referea la barbatii de orientare homosexuala cu termenul "barazoku" (tribul trandafirilor), respectiv la femei cu termenul "yurizoku" (tribul crinilor).
Genul yuri este extrem de apropiat de shoujo-ai iar diferentele sunt foarte subtile şi depind de obicei exclusiv de interpretarea fiecarui fan.
Consumatorii occidentali de anime tind să numeasca shoujo-ai scenariile cu continut preponderent romantic şi să rezerve yuri pentru cele care includ elemente sexuale explicite. Evident, linia de demarcatie este foarte fina si neclara.
Japonezii, pe de alta parte, nu fac aceasta distinctie, yuri şi shoujo-ai fiind pentru ei termeni echivalenti. Tendintele din anii recenti au inclus eforturi din partea a diversi mangaka de a realiza o campanie de imagine care să readuca genul yuri în zona romantica, disociindul cat mai mult posibil de continutul sexual explicit.
Dupa cum am scris in postul anterior seriile anime ce dezbate genul yuri sunt vizionat de marea majoritate a publicului masculin, ei bine eu sunt o persoana care agreaza genul yuri chiar daca sunt fata. Mie mi se pare placut sa vezi cum se dezvolta o relatie intre doua fete cat si intre doi baieti deci sunt pro ambelor genuri.
Din pacate singura serie yuri pe care inca o urmaresc este:

  • Strawberry Panic


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu