Irasshai!!

Yokozo!
Pentru toti fanii anime/manga si tot ce tine de Japonia!

marți, 20 aprilie 2010

Kannagi

Alternative Titles:

Synonyms: Kannagi - Crazy Shrine Maidens
Japanese: かんなぎ

Information:

Type: TV
Episodes: 13
Status: Finished Airing
Aired: Oct 4, 2008 to Dec 27, 2008
Duration: 23 min. per episode
Rating: PG-13 - Teens 13 or older






Este bazata pe manga shounen de Takenashi ERI si este serializat în Comic REX.

Protagonistul ghinionist Jin folosesti trunchiul unui copac sacru pentru a ciopli o statuie pentru un proiect scolar.

~Spoiler~

Din acel trunchi iese o fata *surpriza* care sustine ca e kami (zeu). Aceasta se infurie cand aude ca, copacul ei divin a fost taiat si incepe sa locuiasca cu Jin pentru a scapa orasul de impuritati.

Parere:

Este un anime cu o grafica exceptionala, umorul nu lipsesti din aceasta serie (am ras cu lacrimi). Subiectul mi se pare aparte, avand in vedere ca nu am mai vizionat o serie cu acest subiect.

Cel mai mult m-a impresionat sfarsitul, nu ma asteptam sa fie asa (asa, cum a fost). M-a impresionat foarte mult ceea ce a facut Nagi si cum au descris povestioara. Impresionant!

Eu una recomand aceasta serie, nu e o pierdere de timp pentru iubitorii de genul comedie ^_^


marți, 13 aprilie 2010

Aishiteruze Baby

Alternative Titles:

English: Love You Baby
Synonyms: Aishiteru ze Baby
Japanese: 愛してるぜ ベイベ★★

Information:

Type: TV
Episodes: 26
Status: Finished Airing
Aired: Apr 3, 2004 to Oct 9, 2004
Duration: 25 min. per episode
Rating: PG-13 - Teens 13 or older



~Plot~

Katakura Kippei este un baiat "obisnuit" pe care il plac toate fetele (responsabilitatea fiind ultimul lucru la care s-ar gandi). Viata lui ia o intorsatura neasteptata atunci cand apare verisoara sa in varsta de 5 ani de care este pus sa aibe grija. Matusa lui a disparut dupa ce unchiul sa a decedat si a decis ca Yuzuyu sa ramana in grija lui Kippei si familia sa. Nestiind cum sa se poarte cu copii plus lipsa de responsabilitate ii dau o bataie de cap, povestea lor fiind plina de peripetii.

~Parerea mea~

Ce trebuie stiut este ca eu am inceput aceasta minunata serie acum ceva timp si am decis sa o termin. Nu este una lunga, dar probabil ca m-a atras altceva. Povestea mi s-a parut frumoasa, mi-a placut mult de Yuzuyu, a fost conceputa exact cum este un copil la 5 ani in realitate doar ca poate mult mai perceptiva. Foarte frumos si de precizat, momentele in care Yuzuyu duce dorul mamei. Poate aceasta serie, poate face ca cei care o vizioneaza sa inteleaga ceea ce inseamna sa cresti fara mama si sa-i duci dorul; de asemenea ceea ce inseamna sa pierzi un parinte si cum te simti cand parintele ramas aduce o alta persoana in casa. Au redat foarte frumos sentimentul de inlocuire simtit de cei care au pierdut un parinte, nu au intrat in amanunte pentru ca nu asta este subiectul seriei.
Seria este plina de copii, asa cum sunt ei in realitate mici, mucosi si invidiosi sau naivi, vulnerabili si cu lipsa de afectiune. Mie una imi plac copii si mi-a facut placere sa vad aceasta serie. Yuzuyu mi se pare absolut kawaii #^_^#

vineri, 2 aprilie 2010

Asian Ball Jointed Dolls



"O BJD/ABJD (prescurtarea de la Ball-Jointed Doll/Asian Ball-Jointed Doll) este o papusa realizata din mai multe portiuni, conectate cu ajutorul unui elastic aflat in interiorul membrelor si trunchiului. Aceste papusi, datorita sistemului de articulatii (elasticul ce uneste piesele componente), sunt destul de manevrabile, putand fi indoite dupa bunul plac si desigur, dupa cat de mult iti permit articulatiile respective, si fiind totodata in stare sa ramana in picioare de unele singure, fara a fi nevoie de un suport. Ce este atat de surprinzator si totodata special la aceste papusi este infatisarea. Papusile sunt realizate manual din rasina poliuretanica, un material plastic foarte rezistent si maleabil, uneori si din vinyl, un alt soi de plastic mai moale si mai alunecos ca rasina, insa in mare parte sunt fabricate din primul material specificat, fiind mult mai usor de pictat. Papusile sunt sculptate si modelate manual, de aceea preturile lor sunt destul de mari, variind de la 100 la 1000 de dolari. Pot fi modificate si personalizate foarte usor cu ajutorul machiajelor, perucilor, hainelor, ochilor ce se pot schimba, precum si al capetelor sau diferitelor parti ale corpului ce pot varia de la model la model, fiind realizate si pe comanda. Infatisarea lor este deseori inspirata din anime-uri, fizionomia popoarelor asiatice, insa pot exista si exceptii."

Pozele nu imi apartin, pentru mai multe detalii in privinta lor vizitati pagina =Dieux-Faux <- click
Puteti gasii tot pe profilul ei detalii despre bjd-uri, de unde le puteti cumpara pe ele plus multe accesorii etc.




Exista foarte multi fani ai acestor papusi, al caror scop este pur artistic, nefiind luate drept niste simple jucarii pentru copilasii cu bani. Aceste papusi sunt folosite in fotografie in mod special, datorita "maleabilitatii" lor, si bineinteles, al aspectului lor deosebit. De obicei, fiecare papusa are in spate propria-i poveste, personalitate si caracteristici, scornite de proprietari. Acestia nu le trateaza ca pe niste simple obiecte, ci au grija de ele la fel ca orice lucru cu o incarcatura emotionala deosebita, deoarece nu poti ramane indiferent in fata unei asemenea opere de arta si nu numai. Au rolul de a inspira oamenii, indiferent cine le priveste. De aceea au ajuns atat de apreciate de lumea intreaga, si comunitati foarte mari s-au format in scopul de a promova aceasta noua arta ce e folosita in favoarea altora.


joi, 1 aprilie 2010

Kai Doh Maru

Alternative Titles:

Synonyms: Kaidoumaru, Kaidomaru
Japanese: 怪童丸

Information:

Type: OVA
Episodes: 1
Status: Finished Airing
Aired: Dec 19, 2001
Duration: 46 min. per episode
Rating: R - 17+ (violence & profanity)





Plot:

Aceasta poveste are loc in timpul perioadei istorice Heian a Japoniei, atunci cand spiritele rele inca isi avea resedinta in paduri, munti, ape. Personajul principal este Kaidomaru, o fata cu un caracter chinezesc insemnand "flacara" tatuata pe bratul ei.

Parere Personala:

Acest OVA, personal l-am vazut online, deci calitatea a fost una, nu foarte buna. Mi-au placut scenele de lupta, au fost cat de cat echilibrate. Personajele nu au fost foarte evidentiate, neavand destul timp. Dar mi s-a parut un anime bunicel, cu care nu iti pierzi timpul daca nu ai ce face sau te plictisesti. Are si ceva blood, pentru iubitorii de asa ceva, in schimb pentru iubitorii de animale (in general) sunt ceva scene mai sad >_<

Beyond the clouds ~The Place Promised in Our Early Days~

Alternative Titles:

English: The Place Promised in Our Early Days
Synonyms: Beyond the Clouds, The Promised Place, Kumo no Mukou Yakusoku no Basho
Japanese: 雲のむこう、約束の場所

Information:

Type: Movie
Episodes: 1
Status: Finished Airing
Aired: Nov 20, 2004
Duration: 1 hr. 30 min.
Rating: PG-13 - Teens 13 or older




O creatie Makoto Shinkai , este un film cu o poveste dragutza si placuta, relaxanta si care face totul sa para altfel decat este. Ametitoare si orignala, povestea nu va fi usor de inteles din prima.

Dupa al doilea razboi mondial, Japonia este impartita in doua parti intre care se construieste un turn misterios al carui varf este intotdeauna admirat de trei adolescenti Hiroki, Takuya si Sayuri care vor face promisiunea de a construi un avion imposibil de detectat de radere pentru a descoperi secretele turnului.
Lucrurile insa nu ies asa cum isi doresc, fata intrand in coma si a carei existenta se va dovedi foarte importanta.
Desi timpul trece, visul ramane iar dorinta de reusita este si mai puternica si de aici sfarsitul inedit al filmului.

Impresionant este modul de redare al povestii, visele avand un rol important. Ca intotdeauna, o atmosfera calma si totodata tensionata se combina, realizand un stil extraordinar. Melodia din final este, cum s`ar spune , touching tounge iar grafica nu trebuie uitata nici ea smile

Parere Personala:

Povestea nu este neaparat un subiect excptional, dar s-au imbinat foarte bine diferite elemente: poveste + personaje + grafica + soundtrack = ceva ce merita vazut.
Sunt multe parti pe care nu le-am inteles, sau care poate nu cred ca isi avea rostul, dar in final mi s-a parut un anime reusit.
Relatia dintre cei doi mi s-a parut una pur si simplu de normala, doi prieteni din copilarie nu se vad, se reintalnesc, se bat si se impaca spre final. Happy End!

A fost foarte interesanta comunicare prin vise, mi-a placut foarte mult cum s-a tratat subiectul.

Nu stiu, eu una nu imi bat capul cu lumi paralele asa ca despre acest subiect nu o sa aberez .