Irasshai!!

Yokozo!
Pentru toti fanii anime/manga si tot ce tine de Japonia!

duminică, 28 martie 2010

Genul Yuri

Yuri înseamna "crin". Termenul provine de la una dintre cele mai celebre reviste gay din Japonia, care se referea la barbatii de orientare homosexuala cu termenul "barazoku" (tribul trandafirilor), respectiv la femei cu termenul "yurizoku" (tribul crinilor).
Genul yuri este extrem de apropiat de shoujo-ai iar diferentele sunt foarte subtile şi depind de obicei exclusiv de interpretarea fiecarui fan.
Consumatorii occidentali de anime tind să numeasca shoujo-ai scenariile cu continut preponderent romantic şi să rezerve yuri pentru cele care includ elemente sexuale explicite. Evident, linia de demarcatie este foarte fina si neclara.
Japonezii, pe de alta parte, nu fac aceasta distinctie, yuri şi shoujo-ai fiind pentru ei termeni echivalenti. Tendintele din anii recenti au inclus eforturi din partea a diversi mangaka de a realiza o campanie de imagine care să readuca genul yuri în zona romantica, disociindul cat mai mult posibil de continutul sexual explicit.
Dupa cum am scris in postul anterior seriile anime ce dezbate genul yuri sunt vizionat de marea majoritate a publicului masculin, ei bine eu sunt o persoana care agreaza genul yuri chiar daca sunt fata. Mie mi se pare placut sa vezi cum se dezvolta o relatie intre doua fete cat si intre doi baieti deci sunt pro ambelor genuri.
Din pacate singura serie yuri pe care inca o urmaresc este:

  • Strawberry Panic


sâmbătă, 27 martie 2010

Genul Yaoi

Wiki:
Yaoi (やおい?) este un termen popular pentru mijloacele media fictionale pentru femei, ce se concentreaza pe relatiile homoerotice sau homoromantice între barbati, fiind create de obicei de femei. Initial fiind un tip specific al dōjinshi (lucrari publicate de amatori), parodii ale lucrarilor anime și manga, yaoi a devenit un termen generic pentru proiectele manga, anime, romane si dōjinshi ce contin relatii homosexuale între barbati.


Acest gen mai poarta si denumirea de BL ("boy's love") si are ca protagonisti in general, tineri sau barbati trecuti de varsta mijlocie. Acest gen are mare succes la publicul feminin, fiind detestat de marea majoritate a celui masculi. Mi se pare si logic ca baietii sa prefere yuri (am sa fac un post si despre acest gen) decat yaoi pentru ca este mult mai placut, ca baiat sa vezi doua fete intr-o relatie decat doi baieti.


Cateva titluri anime ce dezvolta acest gen si pe care am avut ocazia sa le vizionez:

  • Kirepapa
  • Papa to Kiss in the Dark


Si sper ca vor fi mai multe. Voi reveni cu un post despre yuri. Ja Nee!

Junjou Romantica Season 1

Alternative Titles:

Synonyms: Junjo Romantica, Junjō Romantica, Junjyou Romantica
Japanese: 純情ロマンチカ

Information:

Type: TV
Episodes: 12
Status: Finished Airing
Aired: Apr 10, 2008 to Jun 27, 2008
Producers: Studio DEEN
Duration: 24 min. per episode
Rating: PG-13 - Teens 13 or older




Povestea :

So ... Povestea incepe cam asa... Misaki incepe sa aiba cateva probleme neasteptate. In primul rand, notele sale de la scoala nu sunt chiar pe placul sau. Dorind sa faca ceva in privinta asta, decide sa faca meditatii pentru a ajunge la facultatea dorita. Soarta face ca cel ce il medita sa fie chiar celebrul scriitor Akihiko Usami, ajungand totodata sa locuiasca cu el. Usami scria pe langa romane si carti cu coninut BL (Boys`Love). Intr-una din acele carti, Misaki observa ca personajele cartii sunt defapt Usamni si fratele sau, Takahiro Takahashi, iar de aici, problemele incep sa apara. Misaki afla apoi ca Usami era demult indragostit de fratele lui, Takahiro. Dar cand Takahiro ii anunta pe cei doi ca se va casatori, sentimentele lui Misaki o iau razna, fiind furios pe fratele sau pentru usurinta cu care anunta casatoria, stiind ca Usami il iubeste. Tot atunci, Usami isi descopera sufletul pereche, si anume, Misaki. Anime-ul este bazat in special pe povestea de dragoste a celor doi, precum si a altor cupluri care apar pe parcurs, facand din el un adevarat anime siropos de dragoste si problemele specifice relatiilor ( in special gelozia laugh )




Am terminat si eu ieri sau alaltaieri primul sezon. Pot spune ca sunt foarte multumita de aceasta serie. Mi-au placut foarte mult felul in care au fost cladite personajele; dar mai ales faptul ca relatiile lor au fost pur si simplu foarte normale pe care le poti regasii si in viata de zi cu zi chiar si intre un barbat si o femeie. Desi se stia clar cine este barbatul si femeia in cuplurile prezentat, eu una m-am regasit in multe dispute aparut in diversele cupluri. Mi-a placut grafica, a fost potrivita.

Nu mi-a placut foarte mult de Usami-san pentru ca era prea sigur pe el (mai bine zis nu ca nu mi-a placut sunt geloasa), a profitat mult prea mult de "micut", cum imi place mie sa il alint smile)


Spoiler:Nu stiu daca e chiar spoiler, dar imi placeau mult ursii lui inlove2 si mi-a placut de el, cel din copilarie, era foarte kaaawwwaaaiii.

Revin cu detalii despre genul seriei, si cu un alt post despre sezonul 2 la timp tounge

vineri, 26 martie 2010

Face Your Manga!


Face Your Manga este un site pe care va puteti face pe voi manga. Voi insemnand doar fata voastra si cu mici surplusuri :P

L-am descoperit pe un forum de anime, si am spus sa il incerc. Am intrat si mi-am facut propriul mangavatar.

Il puteti observa in stanga, nu costa nimic sa il concepi si sa ti-l trimita pe mail sub forma de avatar. Il poti descarca din mail si gata mangavatarul tau ^_^

marți, 23 martie 2010

Minami-ke

Information:


Alternative Titles: "みなみけ Minamike", "The Minami Family"
Number of episodes: 13
Released: 7 october 2007/30 december 2007
Producers: Starchild Records, DAUME
Genres: comedy, slice of life
Opening theme: "Keikenchi Jōshōchū☆"
Ending theme: "Colorful Days"




Plot + Spoiler
Intreaga poveste se invarte in jurul a trei surori Minami Kana, Chiaki si Haruka.Acestea desi sunt niste surori foarte apropiate au caractere total diferite, Haruka e cea matura si responsabila, Chiaki e mezina draguta dar cam directa, iar Kana e cea energica si mereu vesela, cu idei noi si trasnite. Animeul incepe cu inceputul unei zi obisnuite de scoala,in care Haruka si Chiaki se trezesc devreme, dar Kana vrea sa leneveasca cat mai mult in pat. Scoala este ca de obicei pentru Kana plictisitoare si obositoare, dar azi se intampla ceva mai aparte.Ea primeste o scrisoare de dragoste de la un coleg de clasa ,Fujioka, dar ia totul ca pe o joaca.Fujioka o place pe Kana datorita firii ei mai energice dar ii era tot mai greu sa se apropie de ea deoarece Kana credea ca este intr-o continua intrecere cu el. Desi el tot timpul castiga ,mai ales la notele mai mari evident el primea in schimb cate una de Kana. Pana la urma aceasta uita si cei doi reusesc sa se comporte ca niste prieteni. Veselia si energia Kanei aduce multe aventuri familiei Minami. Kana isi convinge surorile sa mearga pe plaja,dat fiind caldura insuportabila dintr-o zi de vara. Acolo ea incearca sa-si faca sora sa isi arate costumul special cumparat de Chiaki,ea fiind mai timida,se joaca in apa,si isi petrec o frumoasa zi pe plaja impreuna. Apoi intra in scena si un coleg de clasa a lui Chiaki, Makoto,care se pare ca incepe sa o placa pe Haruka,in ciuda diferentei de varsta.Acesta pentru a putea intra in casa familiei Minami se imbraca ca o fata si astfel reuseste sa se integreze acolo desi era sa fie prins cu mata in sac de nenumarate ori. In casa familiei Minami ajunge si o anume "Touma Minami' care interpreta rolul de frate a lui Chiaki. Cele trei surori ajung sa fie renumite si la scoala,Chiaki datorita firii ei directe si mature,Kana datorita energiei ei iar Haruka ajunge sa fie cunoscuta drept un "banchou". Finalul surprinde zilele de Craciun in familia Minami.Desi Haruka doreste ca mosul sa fie Takeru, Kana il cheama pe Fujioka ,il imbraca si-l trimite la surioara ei..Acesta are grija sa fie vazut in coltul usii pentru ca Chiaki sa creada ca mosul ia pus darurile...Desigur apoi Kana isi cicaleste sora spunandu-i ca nu a vazut nici un mos ..

Paradise Kiss

Intr-o zi, neavand ce face, neavand cursuri, am decis sa vizionez un anime, si asa am vazut intr-o zi un anime excelent ^_^

Alternative title: ParaKiss
パラダイス・キス (Japanese)

Age rating:
Teenagers (May contain bloody violence, bad language, nudity)
Genres: Comedy, Drama, Romance, Shoujo


Plot Summary
: Yukari, o eleva obisnuita de liceu are sansa de a-si schimba orientarea profesionala in viata. Ea intalneste un grup de design-eri vestimentari care creeaza haine cunoscute sub marca ‘Paradise Kiss’. Acestia o aleg pe ea drept modelul lor pentru concursul de moda care va urma. Initial, Yukari nu a acordat prea multa incredere acestei idei, dar in final a acceptat. Mai mult, pasiunea si entuziasmul pt ideile lor au facut-o pe Yukari sa realizeze cat de banala a fost viata pe care a dus-o pana acum. Acest lucru o motiveaza, facand-o sa spere in propriile vise.

Category: TV
Year Published: 2005
Studio Madhouse:
Production
Running time:
23 minutes
Number of episodes: 12




Da, stiu aceasta serie a fost difuzata si pe postul t.v. Animax, so what? Nu am avut timp sa ma uita atunci la el, pe atunci vizionam NaNa (pe care il da acum la animax:P ). Anyway, mi s-a parut un anime excelent cu o poveste rupta parca din viata de zi cu zi.

~Parere Personala~

In primul rand imi plac asemanarile dintre Paradise Kiss si NaNa; cum NaNa este seria mea preferata, acum i se va alatura si Paradise Kiss.
Cand am vazut reclame + faze pe la animax, credeam ca Miwako ma va enerva super rau, dar mi s-a parut super cute ^_^
Mi-a placut relatia dintre ea si Arashi, mi-a placut mult si de Arashi ca personaj, desii nu inteleg cum putea sa pape cu acul acela de siguranta in buza smile)) dar mi-a placut de el indiferent de ac:P
Mi-a placut super mult stilul sau vestimentare, punk aproape ca cel al personajelor din NaNa.
Mi-a placut si personajul Izzabelei, chiar daca era un barbat in haine de femeie, mi s-a parut a fi mult mai mult decat atat.
De Yukari nu mi-a placut intr-o singura faza.

~Atentie Spoiler~

Atunci cand era la George si a sunat cineva la usa si a insistat sa raspunda si dupa s-a crizat degeaba... pentru ca doar ea insistase.

Sfarsitul este unul imprevizibil, dupa toata povestea prezentata in cele 12 episoade nu te astepteti sa se termine asa. Dar nu este un final banal, toata lumea e happy si yey se termina, ci este unul care iti da de gandit (ceva lectii de viata).

Mie una, mi se pare un anime foarte reusit care poate fi vizionat mai de oricine ^_^

Opening Theme: "♥Lonely in Gorgeous♥" by Tommy february6
Ending Theme: "Do You Want To" by FRANZ FERDINAND

Prima mea Manga

Mda.. Probabil ca trebuia sa postez exact pe 18 dar nu prea am avut chef, de acum postez :D


Am facut si eu o comanda de Manga de pe genialul site Manga Shop; pentru cei impatimiti este un site de comenzi online pe care eu il recomand cu cea mai mare placere deorece isi fac treaba cu trebuie.

Dupa cum spuneam, prima mea manga; cumparata de mine pt ca am mai primit 2 numere din Naruto. Dar aceasta este propria mea achizitie, de care sunt foarte mandra ^_^

Sunt sigura ca vor mai fi si altele si voi tine neaparat sa scriu cum decurg lucrurile.



~Vampire Kisses: Blood Relatives~




Information

Type: OEL
Volumes: 3
Chapters: 15
Status: Finished
Published: Oct 2007 to Sep 2009
Authors: Schreiber, Ellen (Story), REM (Art)
Serialization: None












~Plot~

Este povestea unei fete goth pe nume Raven si a prietenului ei Alexander care este vampir (desigur in manga veti gasii tot felul de afirmatii specifice japoneziilor cum ca vampirii ar veni din Romania).

Eu mi-am comandat doar primul volum, ele fiind trei la numar; dar am de gand sa le colectionez pe toate trei. L-am si citit si cel mai mult mi-a placut stilul in care sunt desenate. Si mi-a placut ca fata de ceea ce gasesti pe net ArtBook-ul propriu-zis mai are si o mica nuvela in engleza, evident, pe care o poti citii cu mare placere.



Kuroshitsuji ~Black Butler~

Titluri alternative: Black Butler (Engleză)
黒執事 – Kuro Shitsuji (Japoneză)
Episoade:
24, serie TV
Perioada: 2 Oct, 2008 – 26 Mar, 2009
Durata: 24 min/episod
Genuri:
Fantasy, Supernatural,Action, Comedy, Shounen, Super Power Producator: A-1 Pictures Inc.
Site oficial:
Kuroshitsuji TV
Download:
Shinsen-Subs







≈ Plot ≈


Animeul este bazat pe manga cu acelasi nume, in curs de publicare, al autoarei Yana Toboso. Povestea se invarte in jurul lui Sebastian Michaelis, majordom al instaritei familii Phantomhive din Marea Britanie a anului 1888. Insa Sebastian nu este un majordom oarecare, calitatile sale depasind cu mult limitele normale. Acesta se ocupa de curatenie, mesele zilnice, gradinarit si in special de apararea tanarului de numai 12 ani, Ciel Phantomhive, capul familiei. Cum a ajuns un astfel de majordom talentat si misterios sa-l serveasca pe Ciel Phantomhive aflam din primul episod cand ne este dezvaluita natura demonica a lui Sebastian. Acesta in urma cu trei ani a incheiat un contract cu Ciel , conditiile contractului fiind ca in schimbul sufletului lui Ciel , Sebastian il va ajuta sa se razbune pe criminalii parintilor sai. Familia Phantomhive conduce un lant de magazine de dulciuri si jucarii in toata lumea dar pe langa aceste afaceri, in secret , se afla in serviciul reginei indeplinind numeroase misiuni bizare pe care cei de la Scotland Yard nu sunt capabili sa le rezolve. Misiunile acestea se dovedesc a avea o oarecare conexiune cu Ciel si familia Phantomhive. Aflam mai tarziu ca aceste conexiuni nu sunt tocmai coincidente.


~Parere Personala~

Animele acesta mi-a lasat o impresie foarte buna, mi-a placut subiectul pe care l-a tratat, mi-a placut super mult faptul ca ne-au aratat si povestile fiecaruia, chiar vroiam sa stiu de unde vin si ce erau inainte servitorii lu Ciel.
Despre Sebastian, stiu ca toata lumea pur si simplu il adora, insa eu am punctat ceva care m-a cam dezamagit sau care pur si simplu (ma repet, stiu) nu isi avea locul.


~Atentie textul de mai jos contine SPOILER-e!!!~

Nu am inteles de ce in ultimele episoade nu ni l-a aratat transformat, au lasat ca "fanii" sa isi doaresca si o parte a doua care, din cate am inteles e "pe vine". Nu am inteles faza cu tocurile atunci cand s-a transformat. >_<>
Mi s-a parut amuzanta faza cu maicuta... Doamne cat am ras smile))


In rest, si mie mi-a placut de el, asa loial cum era. De Ciel ce pot spune, mi-a placut povestea sa, mi-a placut cum incepe animele, asta m-a facut sa il si vizionez, inceputul l-am vazut pe un site de vazut anime online.
Nu prea mi-a placut ca era cam incapatanat si ingamfat.


Mi-a placut ca a avut un subiect gen "Hercule Poirot" sau "Sherlock Holmes" (sper ca am scris corect, nu stau sa gugales), ma refer la mister, crime etc.

Grafica a fost pe placul meu, personajele au fost bine definite iar servitorii era "multifunctionali" smile)

Mi-a placut de... Joker, doamne deci bine desenat din punctul meu de vedere, melodia pe care o fredona, am fredonat-o putin timp dupa ce am terminat seria smile) Doamne i-am innebunit pe ai mei teeth
Am uitat cum o chema pe... fetita aceia draguta care tinea la Ciel, imi scapa numele, Elizabeth. Mi-a placut si nu mi-a placut de ea, desi nu a avut un rol foarte important mi s-a parut cam bagacioasa.

Undertaker, cel mai reusit dintre toti la fel ca si Grell (pe care il credeam o "ea").
La Grell mi-a placut infatisarea in primul rand (roscat cu ochii verzi inlove2 ) si faptul ca era atras de Sebastian ceea ce il facea mereu sa para comic.


Mi-a placut si de Madam Red, tot din cauza in fatisarii, dar si pentru ca vocea ei este cea a lu Romi Paku (parca asa se scrie, nu stau sa dau search (din nou)); adica vocea lui Nana. (banuiesc ca stiti, dar am tinut neaparat sa precizez)

Spoiler:

M-a impresionat faptul ca a tinut atat de mult la Ciel; mi-a placut ca s-au legat de "Jack the Ripper" (foarte interesant). Si ce mi-a placut cel mai mult legat Madam Red or Angelina, la inmormantarea acesteia Ciel ii aduce rochia sa rosie si multi trandafiri rosii (parca, nu mai sunt sigura de trandafiri); dar foarte inspirat.


Soundtrack:

Primul ending nu m-a impresionat deloc. Mi se pare ca nu a mers deloc piesa cu imaginea. Deci pur si simplu nu s-au legat (in capul meu). In schimb "Lacrimosa" mi-a placut la nebunie. Dar, si opening-ul (Monochrome No Kiss) mi-a placut la fel de mult ca si "Lacrimosa". Frumoase piese, mai putin "I'm Alive" x_X