Irasshai!!

Yokozo!
Pentru toti fanii anime/manga si tot ce tine de Japonia!

sâmbătă, 27 februarie 2010

..::Space Station No. 9::..

..::Space Station No. 9::..

Information:

Type: Music
Episodes: 1
Status: Finished Airing
Aired: May 1, 2005

Producers: Studio Ghibli

Genres: Sci-Fi

Duration: 5 min. per episode
Rating: G - All Ages


"Produced by Ghibli offshoot Studio Kajino, with MOMOSE Yoshiyuki (百瀬ヨシユキ) directing. The single was released on 2005.02.02, the video debuting some time in May, and released on DVD on 2005.11.16 as part of the Ghibli ga Ippai Special: Short Short disc."

Space Station No. 9 este un anime "short" care mi-a atras atentia, nu pentru ca e scurt, ci pentru felul in care producatorii combina diverse elemente. De obicei nu ma atrage nici despre viitor sau spatiu, dar acest "short anime" mi-a captivat totusi atentia. De asemenea mai exista inca doua anime "short" care au legatura cu acesta. Asemanarile sunt atat stilul cat si subiectul. Ordinea vizionarii este prezentata mai jos urmata de link-uri spre fiecare dintre acestea.
  1. Part 1: Space Station No. 9 (Drop ring)
  2. Part 2: Portable Kuukou
  3. Part 3: Soratobu Toshi Keikaku (Return ring)






..::Portable Kuukou::..


Information:

Type: Music
Episodes: 1
Status: Finished Airing
Aired: May 29, 2004
Producers: Studio Ghibli
Genres: Music
Duration: 3 min. per episode
Rating: G - All Ages


"A 3 minutes long animated film produced by Studio Kajino, a small studio related to Studio Ghibli, was shown in a double feature prior to the Cutie Honey Live-Action movie. Supervision was done by Yoshiyuki Momose, director of the Ghiblies."

Aceasta este partea unde se amesteca diferite componente ce definesc stilul producatorilor. Componentele sunt foarte detaliate si bine definite. Mie, una mi se pare ca se deviaza un pic de la subiect dar tot a iesit ceva foarte reusit.





..::Soratobu Toshi Keikaku::..

Information:

Type: Music
Episodes: 1
Status: Finished Airing
Aired: Sep 10, 2005
Producers: Studio Kajino
Genres: Music
Duration: 5 min. per episode
Rating: G - All Ages

" Produced by Ghibli offshoot Studio Kajino, with MOMOSE Yoshiyuki (百瀬ヨシユキ) directing. The song was released on 2005.09.07 as Side A of a single titled Aeropolis, and the animation first shown on 2005.09.10 as a double bill with the live action Touch movie."

Aceasta este partea decisiva. Mi s-a parut ca s-a lucrat cel mai mult si cu o seriozitate ceva mai mare. Finalul ia o intorsatura neasteptata si toate astea din cauza unui inel. Din nou combinatiile de componente spatiale isi spune cuvantul. Este si o intamplare putin comica.

So... Ca o mica concluzie... Mie mi-au placut cele 3 short anime, am vazut ca au un rate destul de slabut, dar nu sunt zeci de episoade ca sa poti spune ca ai pierdut timpul degeaba. E ceva scurt si la obiect si poate fi vizionat mai oricand. Watchin' placut! Enjoy! ^_^

marți, 2 februarie 2010

Damn.. Incepe sa imi placa ^_^

Da.. da.. da.. Incepe sa imi placa sa postez, ei bine ceea ce vreau acum sa postez este o piesa care mie, una imi place foarte mult. O stiu de la o persoana draga mie, si vreau sa o impartasesc, pentru ca mi se pare geniala ~_^
Din pacate nu are legatura cu nici un anime, ci doar cu Japonia. Tipul pe care vreau sa vi'l prezint isi zice Dj Krush, la aflarea numelui sau de scena pot spune ca nu am fost prea impresionata, asa ca nu va pripiti sa trageti concluzii. Dati-i o sansa. Va promit ca merita! Sa incep sa va povestec acum despre el nu cred ca are rost, pentru ca, toata lumea stie sa dea un mic search pe google si gaseste imediat ceva, mai ales pe prietenul tuturor wiki. Sa revenim. Tot ce cred eu ca are importanta sa spun despre el.. este ca s-a nascut in Tokyo, Japonia (ceea ce probabil era deja logic) si este atat dj cat si producator.

http://www.sus81.jp/djkrush/ -> link catre site-ul sau oficial

Piesa pe care vreau sa vi-o prezint se numeste "Candle Chant".




Hope you like it ^_^


Mda.. Inceputuri ...

Cu ce incep? Habar nu am.. Sa incep prin a spune ca am terminat recent de urmarit Chrno Crusade. Cei care urmaresc anime-uri ca si mine, stiu despre ce vorbesc. Da, este un anime mai vechi care nu are prea multe de oferit daca e analizat din mai multe puncte de vedere (ma refer daca se analizeaza concret privind urmatoarele subiecte: grafica, soundtrack, personaje, subiect.. etc.). Ceea ce vreau sa spun este ca subiectul la inceput pare unul normal, poate ca si alte anime. Dar ceea ce m-a impresionat pe mine au fost ultimile 2, 3 episoade. Cel putin ultimul, a fost pur si simplu deep. A avut un sfarsit cu lacrimi, bineinteles pentru cei care sunt mai sensibili.
Ehh.. Despre ce sa mai vorbesc in primul meu post?